Kawy włoskie ziarniste to rewelacyjna opcja nie tylko dla wytrawnych kawoszy, ale również każdego, kto ceni sobie smak aromatycznego napoju z dodatkami lub bez. Wiosna to doskonała pora roku, aby spróbować czegoś nowego i nieco poeksperymentować. Wystarczy kilka dodatków oraz sprawdzonych przepisów, aby tradycyjne cappuccino czy espresso zyskało zupełnie nowy wymiar. Sprawdź nasze propozycje i spróbuj pysznych kaw, które szybko wprowadzą cię w wiosenny nastrój.

Kawy włoskie ziarniste – z czym je podawać?

Większość osób bez zastanowienia potwierdzi, że najlepsza kawa to taka, która została świeżo zmielona tuż przed podaniem. To właśnie dzięki niej cappuccino posiada przyjemny smak, który wzbogacony jest delikatną, mleczną pianką. Espresso jest niezwykle wyraziste, natomiast latte kusi delikatnym aromatem.

Kawy włoskie ziarniste możemy również przygotować z wybranymi dodatkami. Będzie to świetny pomysł na wiosenne napoje, które szybko wprowadzą nas w dobry nastrój. Z czym możemy je podawać? Na początku warto postawić na produkty, które z pewnością mamy w domu. Przede wszystkim kakao, cynamon, a nawet chili. To przyprawy, które lubimy dodawać do kawy o każdej porze roku. Wiosną możemy na przykład dodać je do kaw z większą ilością mleka, aby nieco złagodzić smak. Oprócz tego królują syropy. Wiele osób stawia na popularne smaki – wanilia, orzech czy niezwykle popularny karmel. W ciepłe dni możemy jednak nieco przełamać te smaki i zdecydować się na soczyste mango, truskawki, malinę czy jagody.

Wystarczy kilka prostych dodatków, aby codzienna kawa zyskała zupełnie nowy wymiar.

Gdzie kupić najlepsze kawy włoskie ziarniste?

Kawy włoskie ziarniste cenione są na całym świecie. Słoneczne Włochy to kraj, gdzie picie tego aromatycznego napoju to prawdziwa uczta dla zmysłów, która jest szczególnie celebrowana. Idealne, odpowiednio palone ziarna można znaleźć w sklepie MarianoItaliano: https://marianoitaliano24.pl/pl/c/Kawa-ziarnista/60

Teraz już nie musisz ruszać się z własnego domu czy mieszkania, aby codziennie rozkoszować się kawą jak z prawdziwej kawiarni w centrum Rzymu czy Mediolanu.